Kategoriarkiv: omni nyheter

Tom ahland

av | 10.11.2017

tom ahland

När Tom Alandh var knappt två år fick han flytta till sina fosterföräldrar. Långt senare hittade han lådor med brev, kvitton och avbetalningar, som nu. Alandh studerade vid journalisthögskolan – Han har arbetat sedan på SVT Kanal 1 som reporter och producent. Under de senaste 35 åren har han producerat nära dokumentärfilmer. Tom Alandh tilldelades stora journalistpriset och har fått flera andra utmärkelser. mottog han hederspriset  ‎Dokumentärfilmer · ‎Priser och utmärkelser i. Dokumentärfilmaren Tom Alandh har riktat kameran mot otaliga kända och okända människor genom åren. Efter ett hundratal filmer om musiker, kåkfarare, kungligheter, politiker och annat vanligt folk har han nu, bokstavligt talat, öppnat en låda som även innehåller delar av hans eget liv.

Tom ahland - som kper

Men Oscar och Gretas enkla och strävsamma liv visade sig innehålla känslomässiga dimensioner som deras fosterson Tom inte hade väntat sig. Boogieman - På turné med Owe Thörnqvist 18 maj Jaget kräver så mycket mer än allt det vardagliga berättandet. Istället för att göra en film om Gunnar Nordahl som jag egentligen betraktar som en mycket större fotbollsspelare. Jag tycker exempelvis inte alls att dokumentären om Monica Zetterlund blev lika bra. Nu låter jag kaxig, men du frågar ju. Kungen och jag - och folket runt omkring.

Tom ahland Video

Tom Dresner on a flight to Ashland Missouri

Tom ahland - vill

Tom Alandh som träffade Kenneth Hur skiljer sig arbetet mellan dessa två olika medier? Gränsen förskjuts lite grann, från att ha varit enbart filmare till att bli en vän och det är alltid svårt att göra program om vänner. Med sprickor i grunden och flagnad fasad   — Underbart är kort — en film om Monica Zetterlund — Drömyrke — Svenska bostäder - Kåken — Svenska bostäder - Hemmet — Svenska bostäder - Härbärget   — Inlandsbanan - De som tog tåget Föddes med en kromosom för mycket och fick Downs syndrom. Varför tog det så lång tid för dig att öppna den där lådan, närmare 40 år? Boogieman - På turné med Owe Thörnqvist 18 maj Det nya livet Visa mer info om Sarah johansson nya livet Döljer mer info om Det nya livet. Alltid på mors dag - Elitloppet DN är bäst i inloggat läge - som inloggad har du tillgång till flera smarta funktioner. Men också ur de blossande kärleksbreven, korrespondensen från talet när deras förhållande var nytt och på distans. Men sen då, Avancerad Viken? tom ahland

0 reaktion på “Tom ahland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *